Ваши временные проблемы, о которых вы так спокойно говорите, в последнее время неспокойно сказываются на моем семейном бюджете и желудке моих детей Добавлено (04.02.2011, 12:02)
---------------------------------------------
Відповідно до ч. 1 ст. 19 Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, відносини між учасниками договірних відносин у сфері житлово-комунальних послуг здійснюються виключно на договірних засадах.
Відповідно до п. 1 ч. 3 ст. 20 цього Закону, споживач зобов'язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг,підготовлений виконавцем на основі типового договору, що мною було запропоновано КП «РПУВКГ» заявою на переоформлення договору про надання послуг з водопостачання та водовідведення від 19.01.2010р., та від 17.02.2011р .
Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 21 цього Закону, виконавець (в даному випадку КП «РПУВКГ») зобов`язаний підготувати та укласти із споживачем договір на надання житлово-комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов його виконання згідно з типовим договором. Договір повинен містити істотні умови, регламентовані ч. 1 ст. 26 цього Закону. Чого не хочеться робити КП «РПУВКГ», опираючись на Ухвалу Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 16.09.2009р.
Відповідно до ч. 5 ст. 26 цього Закону, процедура погодження договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін. До теперішнього часу такої можливості Ви мені не надали, хоча мною була подана заява на переоформлення договору про надання послуг з водопостачання та водовідведення від 17.01.2010р. (зареєстрована за № 20 від 20.01.2010р.).Листа від 19.02.2010р. вих. № 15/219-1,в якому мені було запропоновано з*явитися до служби збиту КП «РПУВКГ» для оформлення (підписання) договору «Про надання послуг з водопостачання та водовідведення» я не одержувала, тому вважаю Ваші ствердження про ігнорування мною Вашої пропозиції недоцільними. Також хочу повідомити, що я людина, яка ходить на роботу, та не можу без дозволу роботодавця лишати свого робочого місця. Також, відповідно ч.5 ст.26 Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, я маю право ознайомитися з вимогами договору, а також у зв*язку з тим, що Договір не містить істотні умови, регламентовані ч. 1 ст. 26 цього Закону, а також виконавець послуг знижує відповідальність перед споживачем та завищує відповідальність споживача перед виконавцем згідно договора про надання послуг з водопостачання та водовідведення від __.10.2006р.(число місяця у договорі не зазначено).
Згідно договора про надання послуг з водопостачання та водовідведення від __.10.2006р.(число місяця у договорі не зазначено) п.19 за заявою на переоформлення договору про надання послуг з водопостачання та водовідведення від 19.01.2010р. (зареєстрована 19.01.2010р.) з 19.02.2010р. договір про надання послуг з водопостачання та водовідведення від __.10.2006р. вважається недійсним. Підставою для переоформлення договору про надання послуг з водопостачання та водовідведення є невідповідність договору Типовому, відсутність істотних умов, регламентованих ч. 1 ст. 26 Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, змінення тарифів на надання послуг з водопостачання та водовідведення, зменшення відповідальності зі сторони КП «РПУВКГ», збільшення відповідальності зі сторони споживача згідно договора про надання послуг з водопостачання та водовідведення від __.10.2006р.
Також рішенням №73/16 від 28.07.2010 Рубіжанскької міської ради між КП «Житлсервіс» та КП «РПУВКГ» було заключено договір на технічне обслуговування внуртибудинкових мереж централізованого холодного водозабеспечення та водовідведення, відповідно КП «РПУВКГ» здійснює фунуції виконавця цих послуг. Також КП «Житлсервіс» на сьогодення не уклало зі мною договір на надання житлово-комунальних послуг на основі типового, хоча мною їм була подана заява на предоставлення проекту договора для ознайомлення від 19.01.2011р. На сьогодення КП «Житлсервіс» мені такої можливості не надав. До цього моменту КП «Житлсервіс» як більш освідчена організація у ціх питаннях не запропонувала мені заключити договір на надання житлово-комунальних послуг, та не нагадала мені про обов*язки споживача згідно п. 1 ч. 3 ст. 20 Закону України „Про житлово-комунальні послуги”.
Відповідно до ч. 2 ст. 15 Закону України „Про захист прав споживачів”, споживач має право на одержання необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про послуги, що забезпечує можливість її свідомого і компетентного вибору до моменту замовлення послуг.
Послуги з водопостачання та водовідведення, з обслуговування внуртибудинкових мереж централізованого холодного водозабеспечення та водовідведення, з якщо будуть надані мені без моєї згоди, я розцінюватиму як добровільну, безоплатну допомогу на безповоротній основі. Відповідно до абз. 2 ч. 3 ст. 202 ЦК України, односторонній правочин може створювати обов’язки лише для особи, яка його вчинила.
Відповідно до вище зазначеного повторно вимагаю надіслати проект договору на основі типових з водопостачання та водовідведення для ознайомлення та керуючись п. 1. ст. 32 Закону України “Про житлово-комунальні послуги”, вимагаю до укладання договору не нараховувати мені плату за надання послуг з водопостачання та водовідведення. Питання по договору з обслуговування внуртибудинкових мереж централізованого холодного водозабеспечення та водовідведення можливо буде піднято мною в залежності від відповіді КП «Житлсервіс».
Також, заради виключення розбіжностей у питаннях держповірки приладів обліку горячої та холодної води, прошу Вас надіслати проект договору на основі типового на проведення періодичної повірки, обслуговування та ремонту засобів обліку води у зв*язку з тим, що дана процедура входить в перелік типовий Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і типового договору про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затверджений постановою КМ України № 529 від 20.05.2009р., КП «Житлсервіс» не виконані умови виключення цього пункту відповідно п.2 Загальної частини Порядку з власниками квартир, Органи місцевого самоврядування затверджують ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги в розмірі економічно обґрунтованих витрат на їх виробництво згідно ч. 3 ст. 31 Закону України „Про житлово-комунальні послуги”, а не формирують перелік послуг.
Мотивовану відповідь на дану заяву прошу дати в установлений законом термін.
[admin]Перемещено из форума "Обсуждаем грядущие тарифы"